Tökmagos kenyér

Tökmagos kenyér

Hozzávalók:

  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 150 g tönkölyliszt
  • 50 g hajdina
  • 1 tk tengeri só
  • 1 tojás
  • 1 zacskó élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 1 dl natúr joghurt
  • 5 ek szőlőmagolaj
  • 1 ek pirított tökmagolaj
  • 1 maroknyi tökmag

Elkészítés:

  1. A langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztféléket összekeverjük a sóval, majd beleütjük a tojást. Hozzáadjuk az olajakat, a joghurtot és a felfuttatott élesztőt. Ezt a keveréket szép simára dagasztjuk.
  3. Egy kiolajozott tálba konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. Ezután még egyszer átgyúrjuk a tésztát a tökmag hozzáadásával.
  4. Beletesszük egy sütőpapírral kibélelt sütőformába.
  5. A tésztát még egyszer pihentetjük, míg az a másfél szeresére nem nő. Ezután bespricceljük a tetejét és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, körülbelül 40 perc alatt elkészül.
  6. Ha megsült, egy rácson hagyjuk kihűlni.